rebeccamellberg.blogg.se

2013-11-29
17:46:11

29 Novmeber
Det kommer snart en uppdatering om livet här i Freiburg, det har bara varit supermycket att göra den senaste veckan. Mycket plugg, mycket umgås, mycket folk att träffa. 
 
Här kommer i alla fall några bilder från resan till LA som utlovat: 
 
Gatan utanför hotellet.
 
Jonna på Universal Studios
 
Det var en rolig dag här i Hollywood
 
Transformers, attraktionen var sjukt häftig!
 
Det här med att ladda mobilen, kan inte alla länder bara ha samma sorts uttag...
 
Här har man klätt upp sig inför premiären 
 
Inte dumt, inte dumt alls :D
 
Vi är på väg till Venice Beach, yeeeaaahhhh
 
Skulle inte ha någonting att byta minusgraderna mot Venice igen :D
 
 
Nu får det räcka för idag, jag måste återgå till min Literatur Analys som ska lämnas in alltför snart! 
 

2013-11-23
21:08:51

23 November
Har precis gjort mig i ordning för utgång. Ska strax bege mig hem till Tamara för lite pre-gaming men tänkte jag skulle uppdatera lite först. 
 
Som jag skrev i förra inlägget så vann Jonna en resa till LA (hur sjukt är inte det egentligen!?!) och jag blev då den lyckliga medresenären. I efterhand kan man konstatera att det var en häftig resa, premiären var jättebra och förutom lite krångel med hotellet så var det en väldigt bra och lyckad resa. Knäppte inte överdrivet med bilder men de som jag knäppte kommer läggas upp inom en snar framtid. 
 
För tillfället är det ycket plugg som ska klaras av på kort tid. Dessutom kommer Pappa och Johanna imorgon så pluggtiden lär bli begränsad nästa vecka. Samtidigt håller jag på att nästla mig in i det tyska samhället. Har i veckan skaffat ett konto och ett tillhörande bankkort, anmält mig till stadsförvaltningen (antar att det är motsvarigheten till Bürger amt, men är icke säker) samt har jag skaffat ett extrajobb. Jobbar numera extra på en Resataurang, Omas Kuche (översätts till Farmors/Mormors kök) som servitris ca 1-2 ggr/vecka. Drar väl inte in några sjuka summor men det är skönt att ha lite extra fickpengar och inte behöva dra flera tusen från sparkontot hela tiden. Lär särskilt behövas om jag stannar här. 
 
Imorgon kommer alltså Johanna och Pappa. Ska bli kul att se dom men har ingen aning om vad vi ska hitta på. Man skulle kunna säga att turistaktiviteterna är begränsade i slutet av November när det är 2 grader ute. Får hitta på någonting. 
 
På skolfronten går det sådär. Testdaf gick inte alls bra men det var kul att träffa Krystina igen iaf. Nästa vecka är det dags för tenta i Syntax (grammatik) samt ska en Literaturuppsats skrivas och lämnas in senast nästa Lördag, Wiho!
 
Släpper bekymmren, det är ju trots allt Lördag. Mot närmaste bar!
 
 
Som sagt, bilder från resan kommer inom kort. Tills dess ha det så bra!

2013-11-11
23:38:09

11 November

Nu kommer äntligen ett nytt inlägg! Förstår att ni alla längtat till detta ögonblick och nu är det äntligen här, låt uppdateringen börja. Mycket har hänt sedan sist.

I skolväg har inte ,mycket hänt, vi hade en tenta i Landeskunde (jag kallar det "Tysklandskunskap"), gick inte så vidare men ännu har man inte fått veta resultaten så man vet aldrig, det kanske gick vägen. Desto mer framgång hade jag med Grammatiktentan som jag klarade, med 4 poäng över gränsen men det spelar ingen roll, så länge det är godkänt! Annars är det nu TestDaf som hägrar, om två dagar är det dags, upp till bevis!

För att fira framgångarna med Grammatiken blev det återigen en klassfest på "Slottet". Trevligt var det, jag bjöd in Tamara och Josh denna gång efter att Tamara tjatat om att få komma till en av "Svenskarnas fester". 

Trevlig stämning efter precis framförd Livemusik från klasskamrater

 
Alltid lika charmiga :D
 
I övrigt kan jag meddela att jag tagit steget och skaffat ett tyskt bankkonto idag. Var inte så krångligt och nu är det bara att hoppas att kort och pinkod kommer fram som det ska, känns krångligt då man inte har någon egetlig address utan är mer inneboende. Jag hoppas dock att detta kort ska göra livet här i Tyskland enklare i och med att Visa inte fungerar på de flesta ställen här. Ibland skulle man bara vilja skrika: VÄLKOMMEN TILL 2000-TALET, DÄR MÄNNISKOR BETALAR MED KORT! Men Tyskland är och förblir i vissa avsikter efterblivet. 
 
En av de mest spännande sakerna i mitt liv just nu dock är den stundande resan till Los Angeles. Ja ni hörde (läste) rätt, jag bär mig av till andra sidan atlanten på Lördag! Kan knappt tro att det är sant. Ibland gället det att välja rätt vänner och i detta fall pratar jag om Jonna Olsson som lyckats vinna denna resa så förutom att åka till L.A är det dessutom helt kostnadsfritt! Som om att det inte vore nog ska vi även på Galapremiären av Hunger Games 2: Catching Fire! Är sjukt peppad. Det känns som om att även om allt går åt pipan från och med nu spelar det ingen roll.
 
För att avsluta det hela skulle jag bara vilja säga, godnatt världen. Ser fram emot att få uppleva dig på andra sidan jordklotet!
 
 
 

2013-11-03
15:52:41

3 November
Idag är det söndag. Sista dagen på en av de värsta veckorna någonsin. Har inte fått någonting gjort. Ligger i sängen och har inte rört mig på hela dan. Så skönt att bara ligga här och slippa ta tag i livet. Har varit på konstigt humör på senaste tiden vilket jag försökte bota med färgglada drinkar. Det hjälpte inte. Blev snarare värre vilket ledde till ännu fler drinkar för att lindra ångesten över att man aldirg verkar lyckas med någonting. Känns som att vara inne i en ond cirkel, desto mer jag försöker döva jobbiga känslor desto värre blir det vilket gör att det krävs mer och mer hela tiden samtidigt som man inser att det kommer sluta i katastrof hur man än gör. Är trött på livet.

2013-11-01
17:09:49

1 November
Nu har jag varit här i 2 månader, det känns som längre. Har den senaste veckan kännt att jag tappat greppet lite om skolan, det blir mindre och mindre plugg och mer och mer intag av olika drycker. Från och med nästa vecka är det skärpning om jag ska klara av detta, jag har bestämt mig för att göra ett seriöst försök så nu ska jag hålla mig till det. 
 
Förra veckan var en bra vecka dock, fick besök av Jonna vilket var hur roligt som helst. Skönt att umgås med någon som känner en mer än ytligt för en gångs skull. Vi var på ett Mensaparty aka. studentparty på fredagen, vaknade sent på lördagen. Då var det picknick för en kompis till mig som fyllde år, mysigt att bara sitta där vid sjön i solen och äta. Sen på söndagen var vi på europapark, grymt! På vägen hem mådde man illa efter alla åkturer och jag hade känslan av att mina inälvor hade bytt plats med varandra. Det var sjukt imponerande hur de hade dekorerat hela parken i Halloween-tema. 
 
På tal om Halloween så var jag och Tamara på Halloweenfest på Stusie baren vilket var grymt kul. Träffade på min tandempartner där också. Var si och så med utklädnader, om jag ska vara ärlig kändes det dels onödigt att lägga pengar på och dels hade jag glömt bort det lite granna. 
 
Hur gott som helst med ugnspotatis och kött! Plus trevligt sällskap såklart. 
 
Jonna och Lisa. Sjukt lika. 
 
Av någon anledning hade alla röd tröja på sig. Jag lovar att det inte var bestämt!
 
Ser lite skeptisk ut, med all rätt. Man tror att det ska bli en kul åktur men glömmer bort att man antagligen kommer bli helt dyngsur. 
 
Halloween förfest. Grym kväll :D
 
Det var allt flr nu, ni får ha det så bra. Nu ska jag återgå till att planera Pappas och Johannas besök in i minsta detalj. 
 
Tills vidare!