rebeccamellberg.blogg.se

2015-07-21
09:31:30

21 Juli
Tillbaka till vardagen! Helgen spenderades i soliga Offenburg med en klasskompis. Det kändes skönt att byta ut Mannheims industrieområden mot sydtysklands berg och skogar. 
 
 
I vanlig ordning blev det besök till det lokala slottet. 
 
 
 
Allt som allt var det en väldigt bra helg. Idag är det jobb och plugg som gäller. Har dessutom fått tillbaka min cykel vilket känns skönt, mycket mer frihet! 
 
Ha en bra dag! 

2015-07-16
21:33:39

16 Juli
Ännu en arbetsvecka avklarad. Just nu har vi inte så värst mycket att göra på min avdelning vilket gör dagarna relativt långtråkiga. Fick testa på att sitta i sekreteriatet häromdagen och blev genast tacksam att jag inte jobbar där. Det var ungefär som att sitta i en telefonväxel förutom att man har arbete som faktiskt ska bli gjort medan man ska besvara olika människors ofta idiotiska frågor. Idag fick jag dessutom sällskap till lunchen av en kompis från skolan, Maike, som var i Mannheim över dagen. Lunchen bestod idag av asiatiskt från Mosch Mosch med väldigt god hemgjord limonad. 
 
Finns det något roligare än att ta bilder på sin mat!?
 
 
Kan dock glädja samtliga med att jag har fått tillbaka min cykel från reparation och den funkar nu finfint, båda pedalerna sitter som de ska. Ska ta och köpa en korg att sätta bakpå för att lättare kunna transportera saker som inte får plats i ryggsäcken. Blev dessutom billigare än vad jag trott vilket naturligtvis alltid är positivt. Nästa gång blir det nog till att justera främre stänkskyddet som ger ifrån sig en aning störande ljud. 
 
Äntligen tillbaka från verkstan!
 
 Efter att jag hämtat cykeln bestämde sig jag och Rebecca (min "Mitbewohner") för att gå bort till poolen och svalka oss. Hann bli hyfsat svettig av att gå från stan till verkstan och sen cykla hem. Allt som allt måste jag ändå säga att idag har varit en väldigt bra dag. 
 
På väg in till poolområdet. Det gäller att se upp så att man verkligen låst fast cykeln!
 
I helgen bär det av ännu längre söderut nämligen till Offenburg. Anke som jag hjälpte flytta förra helgen har bjudit ner mig till sin hemstad för ett besök över helgen, och en annan tackar ju inte nej till gratis hemlagad mat! Offenburg ligger för övrigt väldigt nära Freiburg så vi får se om det blir ett besök till den numera föredetta hemstaden. Ska hur som helst bli kul att se någonting annat än Mannheim!
 
Ha en bra helg!

2015-07-12
22:27:02

12 Juli
Nu har även denna helg kommit till sitt slut. Kan glädja samtliga med att jag har äntligen köpt en cykel. Tråkigt nog har jag haft sönder den redan efter dag två, vilket betyder att jag måste lämna in den för lagning imorgon... Hoppas att det inte ska bli så dyrt, ena pedalen har ramlat av så måste egentligen bara få en ny trampa, eventuellt kanske även den pinnen som trampan sitter på. Man kan tydligen inte cykla in i saker hur som helst! Borde ha lärt mig cykla innan jag köpte en cykel haha.  
 
Helgen har varit lugn, hjälpte en kompis att flytta igår. Då fick man visa sina kunskaper i att skruva möbler och bära flyttlådor, och här trodde man att man inte skulle behöva gå igenom det ännu en gång på ett tag! 
 
 
Allt ska putsas (Anke stod för den biten) byggas ihop (tur man handlat på IKEA förr!) och ställas på plats
 
 
Kan själv tycka att slutresultatet blev väldigt bra, även om jag inte stannade och hjälpte till att ordna in allt i garderober och så. Lägenheten är väldigt mysig men en lite "rolig" grej som vi upptäckte är att golvet inte är rakt. Blev lite krångel när möblerna inte kan stå upprätt men sånt går alltid att lösa med lite vanligt hederligt våld.  
 
Idag har jag varit duktig och varit på biblioteket och pluggat. Nu kan jag i alla fall inte skylla på att jag inte börjat tidigt nog! Imorgon är det tillbaka till arbetet gäller. Nu gäller det att få någon sömn men ska ta och vänta på att grannarna slutar smälla raketer först. Kan inte beskriva hur irriterande det är, känns som att vi är under attack... 
 
Nu ska jag läsa lite i Lars Keplers Sandmannen, även om jag just nu känner mig mest irriterad då det verkligen inte går frammåt i detta förbannade fall! 
 
Godnatt 
 
 
 

2015-07-09
22:56:13

9 Juli
Nu är arbetsveckan slut. Skönt med långhelg. Nu har dessutom temperaturen sjunkit så pass att man faktiskt kan vistas utomhus, kanske att man till och med kan ta med en kofta så det inte blir för kallt. 
 
Veckan har varit lugn, jobbat, promenerat, varit på IKEA och faktiskt börjat så smått med plugget. Nu är rummet nästan klart och bilder kan förväntas inom kort. Några små grejer saknas fortfarande. Det känns som att jag spenderat alldeles för mycket pengar den senaste tiden men det är sådant jag får ta tag i efter sommaren! Att skjuta upp saker på framtiden är alltid en bra lösning...
 
Gårdagen spenderades med ännu mera shopping. Jag och min rumskompis Rebecca tog tåget till Kaiserslautern där det ligger en helt gigantisk galleria med bland annat lågpriskedjan Primark. 
 
 
Efter att ha spenderat närmare två timmar inne på denna enorma butik tog vi oss äntligen ut med en hel del nya kläder (och prylar för min del, bland annat en iskubsform formad som en ananas) och en aning mindre euro på bankkontot. Värt att nämna är att inne på gallerian finns en butik som är helt tillägnad sockor!! 
 Efter en heldag i denna mysiga stad styrde vi kosan hemåt mot Mannheim. Kan säga att jag hade en aning ont i fötterna efter detta. 
 
Idag har jag varit på jobbet. Det var en oerhört tråkig dag då både min chef Melissa och Lukas som båda sitter i samma rum som mig, var sjuka vilket ledde till att jag satt helt solo och gnetade på.
 
Här är mitt lilla skrivbord 
 
 
 
 
Det var allt för denna gång. Ska nu fortsätta läsa Sandmannen, riktigt spännande. Får nog bli till att köpa en ny bok innan sommaren är över! 
 
Godnatt 

2015-07-05
21:21:40

5 Juli
Nu ser det ut som att åska rullar in. Kan höra mullrande i fjärran. Hoppas på ett drop i temperatur. Blev 41 grader idag. Nu är det officiellt för varmt. Njuter av att åka buss och få sitta i någonting med luftkonditionering. 
 
Men är det sommar så är det. Det har varit en väldigt lugn helg, mycket sol, bad och läsning. Igår spenderades förmiddagen på stan i jakt på en ny bikini. Hittade en på Inter Sport som jag känner mig rätt nöjd med. Köpte dessutom en ny bok att ha som läsning intill pool- /strandkanten. 
 
Fjärde delen i Lars Keplers deackarserie. Kan starkt rekommenderas!
 
Middagen bestod i en egentillverkad kycklingsub. 
 
Idag var det återigen strålande sol. Dock istället för att som vanligt gå bort till poolområdet precis intill bestämde jag mig för att se om det fanns några naturliga badplatser. Det är förbjudet att bada i den största floden Rhein som flyter genom Mannheim. Orsak var väl inte helt klart men antar att det beror på den tunga industrin som ligger längs hela floden. Hittade istället ut till en liten sjö en bit utanför Mannheim (Ludwigshafen om man ska vara noga) som heter Stollenwörthweier och som visade sig vara väldigt trevlig. Lite litet område att lägga filten på men det fanns en enorm brygga som jag lade mig på med resultat bränd rygg, randig mage och rödfläckiga lår p.g.a. ingen skugga. Man kan tydligen inte lägga sin bleka kropp under direkt solljus utan att senare se ut som en ogenomkokt kräfta. Är dock inte så farligt dock, var mycket noga med att smörja så räknar med att det röda försvinner tills imorgon eller överimorgon. Fram tills dess blir det till att hålla sig i skuggan som vanligt. 
 
Bryggläge en härlig sommardag. Badplatsen påminner om dyket i Njurunda. 
 
Har kommit fram till att man bör unvika spårvagn då dessa är som en omkringfarande bastu medan bussarna är ordentligt luftkonditionerade och man tänker att man skulle nog kunna spendera några timmar med att bara åka runt runt istället för att behöva vistas i värmen. Igår tog jag en promenad runt min vanliga sträcka på kvällen för att trotsa värmen, blev svettigt men trots det fullkomligt genomförbart. Det händer inte ofta men ibland ser man någon tapper joggare, det gäller att dricka mycket vatten!
 
Imorgon är det tillbaka till kneget som gäller, känns ändå skönt att ha något att göra annat än att ligga och sola hela dagarna. Har en känsla av att jag skulle börja plugga redan nu men saknar motivation. Kommer ångra detta bittert i September. 
 
God Kväll!
 

2015-07-03
22:18:03

3 Juli
Klockan är nu tio på kvällen och vi har 34 grader ute. Värmen verkar hålla i sig vilket skulle kännas roligare om vi hade luftkonditionering på jobbet, eller om det överhuvudtaget fanns luftkonditionering i Tyskland!
 
Min nya bästa vän
 
Gjorde min andra jobbdag idag, svettigt men väldigt roligt. Idag anlände de amerikaner som ska studera tyska i sex veckor i Mannheim, trötta men glada! Efter välkomstmötet fick vi på internationella kontoret lämna våra datorer en stund och hjälpa förvirrade amerikaner att hitta till sina boenden. Det gick väldigt smidigt med undantag av ett litet missöde med en förväxlad nyckel till en av mina, vilket dock löstes väldigt smidigt av mig om jag får säga det själv :D Blev en lång dag allt som allt med mycket nya människor. 
 
Sitter och väntar på en amerikan som ska få bli "eskorterad" till sitt rum
 
 
Efter jobbet var det inte mycket annat att göra än att åka hem, byta om till bikini och gå bort till Mannheims största utebad som lägligt nog ligger granne med mitt boende. Där har jag nu spenderat min kväll och har en känsla av att det kommer bli så en tid framöver, då det är för varmt för någon annan aktivitet. 
 
Har inga bilder på badet, men här är en från Google som någon tagit uppifrån. Väldigt stort!
 
Nu har man duschar kallvatten och ätit middag. Då återstår endast film innan man ska försöka att somna innan man börjar svettas! Läste dessutom ut min bok idag så får inte glömma köpa ny imorgon. Boktips tas gladeligen emot!!
 
Godnatt 

2015-07-01
22:47:28

1 Juli
Efter 9 månaders uppehåll kommer nu äntligen en uppdatering på denna blogg! För närvarande har jag tagit mig tillbaka till Mannheim där vi för tillfället  oss mitt i högsommaren med 26-35 grader varmt på dagarna. Man ska inte klaga men personligen kan jag tycka att det kunde bli lite svalare i alla fall på kvällen och natten.
 
Anlände hit för två dagar sedan och har förvånansvärt nog haft ganska fullt upp. Inledde med matvaruinköp på Kaufland som följdes av en sväng till Mömax för lite småprylar till rummet samt en promenad runt min vanliga slinga. Har planerat att gå med i ett gym och börja träna och jag hoppas att jag kan ta mig i kragen och faktiskt genomföra detta inom en rimlig tidshorisont. 
 
Matinköpet resulterade i dagens middag: Kyckling sallad. 
 
 
Har påbörjat ett nytt projekt som jag kallar Extreme Room Makeover, vilket är exakt vad det låter, jag har som plan att fräscha upp och snygga till mitt stackars lilla korridorsrum helt enkelt. Idag var jag först ner på jobbet för att skriva på nya kontrakter som ska gälla under sommaren och fram till Januari 2016. Sedan bar det av mot alla svenskars köttbulle-paradis: IKEA. Hade planerat att köpa en hylla som ska bli min nya te- och kaffe-station men just idag var den slut så det fick bli lite andra skojiga prylar istället. Tänkte jag ska lägga upp bilder på när allt är klart, hoppas på fina resultat! 
 
Efter att burit eller kanske bättre yttryckt, släpat, hem saker från IKEA fanns det inte mycket annat att göra än att gå bort till Mannheims största utomhus poolanläggning som råkar ligga ca 3 minuters gångavstånd från mig. Ord kan inte beskriva känslan av att få svalka sig i en pool med 200 andra svettiga medmänniskor. 
 
 
 
 
 
 
Allt som allt har dagen varit svettig men väldigt bra. Ska väl antagligen inte lova för mycket men ska försöka uppdatera mer ofta än var tionde månad framöver. Imorgon är första arbetsdagen, ser fram emot den! 
 
Ha det så bra
 
Godnatt