rebeccamellberg.blogg.se

2014-09-24
21:39:43

24 September
Det var ett tag sedan jag skrev nu, ska försöka sammanfatta vad som hänt och vad som gjorts sedan sist. Under veckorna är livet väldigt inrutat, skola, äta, plugga i biblioteket, hem och äta, försöka träna eller plugga mer. I princip så ser vardagen ut. Ibland händer dock något skojigt till exempel igår kväll då jag och två kompisar från skolan åkte in till stan och tog en drink, eller häromdagen bakade jag och två rumskompisar pizza. 

Skolan är otroligt tuff, försöker kämpa på och hänga med så gott jag kan, men just nu känns det som ett mirakel om jag tar mig igenom första terminen! Funderade på att hoppa av men anser att jag har lagt ner för mycket tid, pengar och arbete på att ta mig hit och nu ska jag banne mig göra detta haha. Jag tror det största problemet är all matte, man skulle kunna tro att det skulle vara tyskan men det är det inte, matte.... Jag som trodde vi var vänner!
 
Finansmatematik, ingen favorit direkt. Som att lära sig ett helt nytt språk!
 
 
Nåja har i alla fall hunnit med lite roligheter, var på "Vinfest" eller Weinfest även kallad Wurstmarkt, förra helgen. Det påminner om selånger marknad fast större och mer fokus på intag av dryck. Åkte en karusell av varianten snurrig, kul men lite illamående, hade precis dragit i mig världens största mjukglass haha. 
 
Hann även vara med mina vänner på det så kallade "Schneckenhofparty" (Snäckgårdspartyt) som är ett återkommande inslag varje torsdag på skolan, anordnas av olika fakulteter varje vecka, väldigt kul men tröttsamt dagen efter för oss som har lektion på fredagar haha. 
 
Tänkte avsluta med bilder på rummet där jag bor men mobilen har beslutat för att inte kunna överföra bilder till datorn, ska jobba på det så återkommer jag. 
 
Nu blir det grundläggande national ekonomi och hur beskattning påverkar köpkraft och produktion i ett land.
 
Godnatt 
 
 
 
 

2014-09-15
21:38:35

15 September
Inne på terdje veckan nu, det känns tufft men med lite ansträngning bör det gå vägen hoppas jag! Har satt mitt schema nu så det är i alla fall bra. Har endast en tidig morgon på tisdagar så det gäller att komma upp på morgnarna och inte ta sovmorgon varje dag.
 
Förra veckan var rätt händelselös, tisdagen blev det en spontan utgång med tre rumskompisar men de flesta kvällar blir att tillbringa i biblioteket eller försöka plugga hemma, vilket alltid går lite sisådär... Helgen var också relativt lugn, spelkväll på fredagen och en sväng till IKEA på lördagen. Försöker göra rummet lite mer mysigt :D. På söndagen blev det middag med en kurskompis i stan, mest för att ingen av oss hade någon mat och alla butiker är stängda på söndagar haha! Ska försöka komma igång med träningen den här veckan också, har försökt att äta nyttigt men det är svårt när man inte är hemma på kvällarna och kan laga mat, äter ofta på skolan men det blir oftast en smörgås eller liknande, är inte så billigt att äta middag eftersom den vanliga matsalen är stängd och maten i cafeterian går på vikt så det drar iväg med 5-6 euro per måltid.
 
Har dessutom införskaffat en tysk skönlitterär bok som jag försöker läsa på kvällarna istället för att bara se på film, men det går trögt att läsa på tyska. 
 
Efter Johannas rekommendation, kanske inte helt i min smak om jag ska vara ärlig...
 
 Har inte så mycket mer att rapportera, ska försöka ta mig igenom ännu ett kapitel av "Grundzüge der Volkswirtschaftslehre" (Grundprinciperna i Nationalekonomi).Är inne på min femte kopp kaffe ikväll, får se om man kommer kunna sova, men vem behöver sömn när man har tusen sidor att ta sig igenom!
 
Godnatt och plugga lugnt!
 
 
 
 
 

2014-09-08
10:27:38

8 September
Idag inleds vecka två med endast två föreläsningar, en i Lag och rätt och en i Nationalekonomi. Inte alltför jobbiga ämnen. Började morgonen med att upptäcka att nån skruvat upp kylskåpet till max så att min Yoghurt frusit till is vilket betyder att jag får åka lite tidigare till skolan och köpa en kaffe och smörgås innan lektionen. Försöker dessutom i skrivande stund att formatera om min mobiltelefon som har börjat krångla och hoppas att det ska hjälpa, vill verkligen inte behöva köpa en ny! 
 
Har haft en bra helg, inledde med utomhusbio på fredagkväll, en vandring på lördagen följt av Slottsfesten på kvällen och en lugn söndag med lite plugg på mysigt café. 
 
I väntan på Silver Linings Playbook (på engelska!)
 
Ca 20 km vandring i fint landskap
 
Vid slutmålet var det en medeltida festival på gång, mysigt!
 
Fyrverkerier över slottet
 
 
Det var det mesta från denna helg, nu är det dags att göra sig i ordning för intensivt lärande! Någon dag ska jag också åka till IKEA och göra mitt rum lite mindre sterilt och mer hemtrevligt! Det blir en bra dag idag, det känner jag på mig! 
 
Ha det så bra!

2014-09-05
16:02:06

5 September
Första veckan av universitet är avklarad! Känner mig smått förvirrad men ändå glad. Tror det kommer bli en rolig termin men mycket plugg! Ska försöka göra klart mitt schema tills nästa vecka så att jag kan komma in i rutinerna lite mer. Idag är sportdag på skolan så jag var där och fick en massa info och snart börjar grillningen med anhörande utomhusbio, Silverlinings Playbook, på engelska! 
 
Imorgon blir det dessutom en liten vandring i och med att den blev inställd förra helgen, ska bli kul att se lite landskap istället för bara stad. Dessutom en rejäl promenad, kan behövas, har verkligen legat på latsidan på sistone. Men nästa vecka kan man dra igång med träningen ordentligt och då börjar dessutom alla kurser och aktiviteter som universitetet erbjuder, ska bli skoj!
 
Har konstaterat att jag inte kommer kunna installera min router utan har fått hjälp idag av en väldigt snäll rumskompis att försöka få det att fungera, utan framgång. Däremot så laddade han ner ett program som gör att man kan använda datorn som en router, vilket då slutigen gör att jag har wifi när jag använder datorn. Olyckligtvis har min telefon bestämmt sig för att ge upp och kan inte ansluta till wifi av någon anledning. Behöver hitta en ny omedelbart! 
 
Det var allt för nu, nu ska jag ut och njuta av det fina vädret :D
 
Ha en bra dag!

2014-09-03
12:51:53

3 September
Ska snart dra till universitetet och ha föreläsning i Grundlagen der Volkswirtschaftslehre, med andra ord, grundläggande nationalekonomi. Har spenderat hela morgonen med att försöka få till en wi-fi anslutning men har ännu inte lyckats... Måste nog gå och be om hjälp nånstans, vi får se. Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder på boendet men har varit för lat. Däremot kan  ni få en bild av universitetet eller slottet som det kallas. 
 
Huvudbyggnaden av Mannheims Universität
 
Igår var jag på "flaggparty" för internationella studenter. Man hade på sig sin flagga och träffade massa folk från andra länder, såg en hel del svenskar. Inte så mycket mer att rapportera, försöker köpa lite grejor till rummet så att det ska bli lite mer hemtrevligt. 
 
Nu ska jag åka och lära mig en massa
Ha en bra dag!